Мапа порталу

У Миколаєві система «Безпечне місто» допомогла виявити автокрадія

Вдень 13 квітня до чергової частини відділення поліції № 1 Миколаївського районного управління звернулись двоє миколаївців із повідомленнями про вчинені злочини. 44-річний чоловік заявив, що невідомі особи викрали його ВАЗ 21063. А 64-річний - повідомив про крадіжку акумулятора із його автівки. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Поліцейським заявники розповіли, що ввечері залишили транспортні засоби біля під’їзду будинку в одному з мікрорайонів міста, а вдень наступного дня виявили відсутність транспортного засобу та акумулятора.

Провівши низку оперативних та слідчо-розшукових заходів, слідчі та оперуповноважені відділення поліції № 1 МРУП за участі фахівців кримінального аналізу обласного главку поліції виявили на одній із вулиць міста викрадений автомобіль. Особу зловмисника правоохоронці встановили за допомогою записів, у тому числі з відеокамер, що під’єднані до системи «Безпечне місто», та упродовж декількох годин затримали його. Зловмисником виявився 19-річний мешканець Миколаївського району.

Свій вчинок фігурант пояснив бажанням покатати дівчат по місту, а для цього викрав автівку та акумулятор, щоб її завести.

Автомобіль та акумулятор поліцейські вилучили та в подальшому повернуть власникам.

За узгодженням із Окружною прокуратурою Миколаєва слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та ч. 4 ст. 185 КК України «Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану». Санкції вказаних статей передбачають покарання до восьми років ув’язнення.

Найближчим часом суд обиратиме підозрюваному запобіжний захід.

Досудове розслідування триває.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: