Мапа порталу

В Миколаєві на базі «електротрансу» розпочали навчання майбутні водії тролейбуса

Сьогодні, 15 квітня, на базі КП «Миколаївелектротранс» розпочали навчання 22 майбутніх водіїв тролейбуса. Директор комунального підприємства Юрій Сметана привітав нову групу з першим навчальним днем. Він зазначив, що тролейбусний парк у Миколаєві продовжує розвиватись — вже скоро місто отримає нові одиниці з автономним ходом до 20 кілометрів, тож потреба у водіях залишається.

До підтримки навчальної програми підготовки водіїв долучився Миколаївський обласний центр зайнятості, директор якого Дмитро Оборонько вручив 5 ваучерів для людей з вікової категорії 45+ на покриття витрат за навчання.

Нагадаємо, курси за новою професією водія тролейбуса є безкоштовним. Також зросла стипендія, яку сплачуватиме підприємство впродовж всього терміну навчання. Тепер майбутні водії щомісячно отримуватимуть 8000 гривень, а після успішного закінчення всього курсу будуть офіційно працевлаштовані на КП «Миколаївелектротранс».

Загалом теоретичне та практичне навчання триматиме впродовж 14 тижнів. За цей час вивчатимуть предмети загальнопрофесійної та професійно-теоретичної підготовки. Також кожен має отримати практику водіння тролейбуса — вона проходитиме на маршрутах міста, але без пасажирів.

Нагадаємо, що за останній рік 52 людини закінчили навчання на базі навчально-виробничого центру КП «Миколаївелектротранс» та отримали професії водіїв трамвая або тролейбуса.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/April2024/150424)

 




знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: