Мапа порталу

Міський голова Олександр Сєнкевич провів зустріч із заступником голови місії Посольства Данії в Україні Єнсом Альсбірком

Миколаїв відвідав заступник голови місії Посольства Данії в Україні Єнс Альсбірк. У рамках робочого візиту він зустрівся із Миколаївським міським головою Олександром Сєнкевичем. 

У заході також взяли участь представник офісу посольства Данії у Миколаєві Сергій Бабкін, директорка департаменту міського голови Олена Дмитриченко, радниця мера Юлія Мінчева. 

«Я радий вітати вас у Миколаєві. Данія стала для нас добрим другом. Ми дуже цінуємо все, що данський народ робить для нас. Партнерство між нами є насправді унікальним. Жодне місто України не має такої співпраці, як ми», - сказав Олександр Сєнкевич. 

Очільник міста подякував за підтримку з боку Данії. Завдяки партнерству з Королівством місто отримало надважливу допомогу: обладнання для ремонту водопровідних мереж, будівельні матеріали, які використовували для відновлення пошкоджених через обстріли будинків, системи зворотного осмосу для забезпечення миколаївців водою, комунальну техніку, пасажирський транспорт тощо. 

Сьогодні особливий напрямок співпраці – запровадження найкращих практик доброчесності. Олександр Сєнкевич зазначив, що Миколаїв прагне бути прозорим і відкритим. Тому міська влада ініціює використання дієвих антикорупційних механізмів. 

«Довіра суспільства та наших партнерів багато важить для нас», - наголосив міський голова. 

Аби досягти цієї мети, Миколаїв продовжує співпрацю з Антикорупційною ініціативою ЄС в Україні та бере участь у програмі «Міста доброчесності». В її рамках проведено перевірку стратегічного підприємства – «Миколаївводоканал». Міський голова зазначив, що всі зауваження експертів будуть враховані та втілені у життя відповідно до затвердженої дорожньої карти. 

Також наразі оновлюють процеси закупівлі у підрозділах міської ради та на КП «Миколаївводоканал». 

«Усе це спрямовано на те, щоб якнайкраще використовувати допомогу наших іноземних партнерів. Робити це публічно, ефективно і без ризиків корупції», - підкреслив Миколаївський міський голова.  

У свою чергу Єнс Альсбірк подякував за теплий прийом, відзначивши, що Данія і надалі буде надійним партнером Миколаєва. 

«60 відсотків допомоги, яка надається у цивільному секторі України, йде саме на потреби Миколаєва. Ці гроші вже працюють у таких сферах як гуманітарне розмінування та енергетичному секторі», - сказав наш гість. 

Під час зустрічі обговорили чинні проєкти і подальшу співпрацю. Зокрема, у  медицині та забезпеченні містян питною водою.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/April2024/110424_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: